Category Archives: Te ndryshme

KUSH JANË NJERËZIT MË TË MASHTRUARË NË BOTË

KUSH JANË NJERËZIT MË TË MASHTRUARË NË BOTË

Njerëzit më të mashtruar janë ata të cilët janë joshur nga jeta e dynjasë dhe kënaqësia e shpejtë e saj. Ata kanë preferuar këtë botë mbi jetën e botës tjetër. Madje, disa prej tyre thonë: “Dynjaja është si shpërblimi në dorë, kurse bota tjetër është si shpërblimi i vonuar. Shpërblimi në dorë është më i dobishëm sesa shpërblimi i vonuar.” ...

Read More »

Shoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje:

Shoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje:

.Shoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje: 1- Shok perfitimi: Ky person te mer si shok vetem ne raste perfitimi qofte ajo si shkak i emrit, pasurise apo pushtetit qe ke, dhe ne momentin qe keto largohen, largohet edhe ai me to; ai te flak tutje, sillet sikur nuk te njeh, madje dhe te demton sikur mes jush ...

Read More »

Për virtytin e moralit

Për virtytin e moralit

“Virtyti më i lartë  është të mos shikosh në veprimet e tua krijesat, qofshin këto në pamje të jashtme apo në pamje të brendshme, por Krijuesin e gjithçkaje.” Ebu Hasan Ali ibn Bundar Serejfi   “Të mjafton si virtyt të mos mërzitësh njerëzit e pastër dhe të ndershëm.” Ebu Bekër Abdullah ibn Ahmed Shebehi   “Morali (sjellja e mirë) të ...

Read More »

Përtacia, fatkeqësi bashkëkohore

Përtacia, fatkeqësi bashkëkohore

Falënderimi i qoftë Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Muhamedin salallahu alejhi ue selem. Përtacia është një virus mbytës dhe sëmundje shkatërruese, pengon përparimin dhe zhvillimin e popujve dhe ngritjen individuale në punë intensive, virtyte të larta dhe përpjekje frytdhënëse. Përtacia nuk ndodh që ta godasë një popull e mos ta dobësojë, ta lërë mbrapa dhe ta shkatërrojë. ...

Read More »

Shtëpitë në të cilat nuk hyjnë melaiket

Shtëpitë në të cilat nuk hyjnë melaiket

Shtëpitë në të cilat mbahen qentëPejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Melaiket nuk hyjnë në një shtëpi në të cilën ka qenë apo fotografi.” Buhariu dhe Muslimi. Përjashtohet mbajtja e qenit të gjuetisë apo për të ruajtur shtëpinë. Transmeton Ibn Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Kush merr qen përveç ...

Read More »

Si ta ruash personalitetin në jetë

Si ta ruash personalitetin në jetë

Në vend që  te jetosh inferior dhe pa personalitet, më mirë është që t’i kthehesh vetes dhe qëllimeve të tua të jetës, t’i shkruash me dorën tënde dhe t’i vesh para vetes e t’i kthehesh vetes çdoherë . Lufto gjithmonë që të jesh në kënaqësinë e Allahut. Kujtoje sinqeritetin gjithmonë . Mësoje librin e Allahut komplet. Jepi rëndësi dijes për ...

Read More »

Momente kur vdes zemra ?

Momente kur vdes zemra ?

Kur të shtohen problemet dhe brengat. Kur qesh pa shkak. Kur e humb besimin tek ata që janë rreth teje. Kur harron përmendjen e Allahut. Kur e humb shpresën nga mëshira e Allahut. Kur nuk gjen zgjidhje racionale për problemet e tua. Kur ndien urrejtjen e të tjerëve ndaj teje. Kur tallesh me aftësitë e të tjerëve dhe mendimet e ...

Read More »

Buzëqeshja, a e zgjat jetën?

Buzëqeshja, a e zgjat jetën?

A dëshiron të jetosh një jetë të qetë dhe të gjatë? Ekziston një metodë shumë e thjeshtë dhe falas. Ajo është buzëqeshja. Në një studim shkencor bashkëkohor është konstatuar se buzëqeshja ka një ndikim shumë më të madh se ç’është parashikuar. Revista “Shkencat psikologjike” ka publikuar një studim lidhur me disa persona që kanë jetuar më tepër sesa të tjerët ...

Read More »

Veçoria më e mirë e njeriut

Veçoria më e mirë e njeriut

Veçoria më e mirë e njeriut është durimi   Allahu i Lartësuar na ka lajmëruar se veçoria më e mirë e njeriut është durimi, duke e vërtetuar këtë me betim. “… por nëse duroni, kjo është më e mira (rrugë) për të durueshmit.”(En-Nahl: 126)   Me durim dhe devotshmëri nuk mund të të dëmtojnë ngatërresat e armikut, sado me ndikim ...

Read More »

Ata që tallen me ndjekësit e Kuranit dhe Sunetit?!

Ata që tallen me ndjekësit e Kuranit dhe Sunetit?!

Pyetje: Cila është dispozita e sheriatit islam në lidhje me personat të cilët tallen me vëllezërit tanë që janë pasues të denjë të Kur’anit dhe Sunetit?! Përgjigje: Tallja me pasuesit e Kur’anit dhe Sunetit për shkak se ata janë praktikues të denjë dhe nuk lënë anash ndonjë sunet e për këtë shkak njerëzit i urrejnë dhe tallen me ta, themi ...

Read More »
Shperndaje
Shperndaje