Category Archives: Opinione

DHUNA, TERRORIZMI DHE XHIHADI NË VËSHTRIMIN ISLAM

DHUNA, TERRORIZMI DHE XHIHADI NË VËSHTRIMIN ISLAM

Pavarësisht prezencës së dhunës në njerëz të ndryshëm, me prejardhje të ndryshme fetare, në të gjitha shoqëritë njerëzore në botë, bota e sotme moderne aktet e dhunës i lidh më së shumti me Islamin si fe, sesa me çdo fe tjetër. Është e qartë se, ngjarjet e dhunshme që kanë ndodhur së fundi, me të cilat janë pleksur disa muslimanë, ...

Read More »

Festimi i Vitit të Ri, kthim në paganizëm

Festimi i Vitit të Ri, kthim në paganizëm

Paganizmi është besim në shumë hyjni apo perëndi, formë e lashtë e feve para kalimit në njërën nga fetë monoteiste. Kështu e shpjegon këtë term fjalori i gjuhës shqipe, e kjo vetvetiu nënkupton se është formë totale e gabuar e besimit, e mbështetur në mitologji të ndryshme, andaj assesi nuk do ta kisha quajtur fe. Nëse realisht gjurmojmë në të ...

Read More »

Dr. Shefqet Krasniqi flet për vdekjen e haxhinjve

Dr. Shefqet Krasniqi flet për vdekjen e haxhinjve

Dr. Shefqet Krasniqi ka komentuar ngjarjet e fundit që shkaktuan vdekjen e shumë haxhinjve në Mina. Sipas tij, kjo ka ardhur si rezultat i pakujdesisë së haxhinjve nga vende të ndryshme të botës. Lexojeni të plotë deklaratën e dr. Shefqet Krasniqit: Të dashur bashkëqytetarë, Jam i nderuar që edhe këtë vit të jem në mesin e haxhive, këtu në tokën ...

Read More »

MJEKESIA THOT TE QENDRONI NE SEXHDE

MJEKESIA THOT TE QENDRONI NE SEXHDE

Sipas një analize e bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdja, mbronë njeriun nga disa sëmundje dhe rreziqe shëndetsore të cilat i kanosen. Sipas analizës, sexhdja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzëna duke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundshme. Krahas kësaj ndihmon edhe ndaj shumë sëmundjeve trupore dhe psikologjik. Kryetari i Institutit ...

Read More »

KËRKOI MANGËSI NË KUR’AN, POR GJETI DIQKA TJETËR !

KËRKOI MANGËSI NË KUR’AN, POR GJETI DIQKA TJETËR !

Orientalisti Gery Miller, i cili u mundua të gjej kontradiktë në Kuran, pas një hulumtimi të gjatë të këtij libri pranoi islamin dhe tani ligjëron në tematika që kanë të bëjnë me Kuranin, shkruan portali korisno.netDr. Gery Miller është profesorë i matematikës dhe logjikës në universitetin e Torontës. Ka qenë njëri nga “thirrësit” aktiv të krishterimit, gjithashtu është prej atyre ...

Read More »

Fatkeqësitë që duan të na mbysin

Fatkeqësitë që duan të na mbysin

Çdo ditë dhe natë, saherë që me gisht prekim telefonin e mençur, saherë që hapim televizorin, shpeshherë kur pranojmë telefonata dhe shumë herë kur bëjmë bisedë me njëri-tjetrin vërejmë fatkeqësitë e llojllojshme dhe të panumërta të muslimanëve sot. Muslimanëve sot nuk u duhen shtëpitë prandaj ua rrënojnë dhe i bombardojnë! Muslimanët kanë shumë fëmijë, së këndejmi shumë gajle, prandaj ua ...

Read More »

Mikpritja evropiane dhe plani për boshatisjen e Sirisë

Mikpritja evropiane dhe plani për boshatisjen e Sirisë

Së fundmi, sipas kuotave të miratuara nga vendet perëndimore, rreth 4 milionë sirianë do të pranohen me statusin e refugjatit. Ndërkohë rreth 6 milionë të tjerë jetojnë si refugjatë në Turqi. Larg vëmendjes së medias në qytezën e Zebadanit, shumë afër Damaskut, forcat opozitare siriane kanë pasur në mënyrë të drejtpërdrejtë bisedime me përfaqësues ushtarak të Iranit, ku u kërkohet ...

Read More »

AHMET KALAJA – PREDIKOJMË KUR’AN-in, JO LUFTËN NË SIRI

AHMET KALAJA – PREDIKOJMË KUR’AN-in, JO LUFTËN NË SIRI

Imami i Xhamisë së Rrugës së Kavajës, Ahmed Kalaja e distancon veten nga çështja e dërgimit të shqiptarëve në Siri. Në një prononcim të shkurtër për “GSH”, imami pohon se në asnjë prej predikimeve të tij në një prej xhamive më të mëdha në vend, nuk përmendet lufta në Siri. “Në xhaminë tonë nuk predikohet në asnjë moment për luftën ...

Read More »
Shperndaje
Shperndaje