Category Archives: Histori

Një histori e këndshme në Teksas – Amerikë

Një histori e këndshme në Teksas – Amerikë

Unë quhem Sharon, jam amerikane dhe jetoj në Teksas. Kur isha e vogël, isha mësuar ta adhuroja Zotin vetëm në kohën e Krishtlindjeve, të Pashkëve dhe në Ditën e Ndihmës së Nevojtarëve. Ne shkonim në kishë, por nuk e lejonim atë që të ndikonte në stilin tonë të jetës ose në gjëra të tjera. Në fund të fundit, njerëzit që ...

Read More »

“Njerëzit e Hendekut” (Djali dhe mbreti)

“Njerëzit e Hendekut” (Djali dhe mbreti)

Kjo histori është përmendur në suren el-Buruxh, në ajetet 4-9, ndërsa detajet e kësaj ngjarje i kemi të transmetuara nga i Dërguari i Allahut në “Sahihun” e Imam Muslimit. Allahu i Lartësuar thotë: وَالسَّمَاءِ ذَاتِ الْبُرُوجِ وَالْيَوْمِ الْمَوْعُودِ وَشَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ قُتِلَ أَصْحَابُ الْأُخْدُودِ النَّارِ ذَاتِ الْوَقُودِ إِذْ هُمْ عَلَيْهَا قُعُودٌ وَهُمْ عَلَى مَا يَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِينَ شُهُودٌ وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا ...

Read More »

Duaja e Zekerias a.s. që Allahu ti dhuronte një djalë!

Duaja e Zekerias a.s. që Allahu ti dhuronte një djalë!

Ai është i dërguari i Allahut, Zekerija alejhi ue selem, një prej shumë pejgambereve nga radhët e bijve të Izraelit, cili u kujdes për Merjemen, vajzën e Imranit në Kuds. Ai me sytë e tij i kishte parë begatitë e Allahut dhe dhuratat e Merjemes kur në mes të dimrit tek ajo gjente fruta të verës, ndërsa gjatë verës fruta ...

Read More »

ËNDËRRA E NJË DJALOSHI

ËNDËRRA E NJË DJALOSHI

Nuk falja namaz rregullisht dhe harrova se ku gjendet xhamia. Disa netë para fillimit të muajit të Ramazanit të vitit 1999 rashë të flejë si zakonisht. Isha në shtëpinë time. Pashë qudi në gjumë. Isha në shtrat dhe flija. Pastaj më erdhi gruaja ime dhe filloi të më zgjojë. Bërtita: “Çfarë don!” Por befasia ishte se ajo nuk mund ta ...

Read More »

Djali që shihte në haram…!

Djali që shihte në haram…!

Erdhi nje djale tek nje dijetar dhe i tha: Une jam nje djale i ri, kam shume deshira dhe nuk e permbaj dot veten nga shikimi i femrave ne rruge, tregje etj., prandaj si me keshillo se si te veproj per t’u larguar nga ky mekat? Dijatari i dha nje gote me qumesht, te mbushur plot dhe i tha qe ...

Read More »

Pendimi i një mëkatari në duart e djalit të tij memec

Pendimi i një mëkatari në duart e djalit të tij memec

Kjo ngjarje është prej ngjarjeve me të çuditshme, po të mos e kishte shkruar vetë personi i ngjarjes s’do besoja se kjo mund të ndodhte. Personi i ngjarjes i cili është nga Medineja rrëfen: Jam një njëri në moshën tridhjetë e shtatë vjeçar, i martuar dhe kam fëmijë. Kam bërë të gjitha gjynahet e mëdha të cilat i ka ndaluar ...

Read More »

HISTORIA NA MËSON!

HISTORIA NA MËSON!

Kush lexon historinë, zemrën e tij nuk e kaplon dëshpërimi asnjëherë, dhe gjatë leximit të historisë, do të sheh se si njerëzit i kalonin ditët e dynjasë dhe si Allahu i ndryshonte gjërat! Pasanikët u varfëronin, të varfrit bëheshin pasanikë, të dobëtit e të djeshmes, sot bëheshin të fortë sundimtarët e të djeshmes, sot bëheshin shërbëtorë, gjykatësit gjykoheshin, fitimtarët humbshin, ...

Read More »

SI E PRANUAN SHQIPTARËT ISLAMIN?!

SI E PRANUAN SHQIPTARËT ISLAMIN?!

Ne jemi shqiptarë, ne jemi shqiptarë, ne jemi ai populli, i cili popull e pranoj Islamin, neve na ngjajnë vetëm disa popuj në botë për ka pranimi i Islamit, neve nuk na ngjajnë disa popuj për ka pranimi i Islamit, neve na ngjanë populli i Malajzisë për ka pranimi i Islamit, populli i Indonezisë për ka pranimi i Islamit, neve ...

Read More »

Çlirimi i Kostandinopojës

Çlirimi i Kostandinopojës

Data 29 Maj na kujton një ngjarje shumë të rëndësishme dhe tepër të madhe. Pikërisht më 29 Maj të vitit 1453, pas 50 ditësh rrethim, Sulltan Muhamed Fatihu futet triumfues në Kostandinopojë duke bërë të ndryshojë rrota e historisë botërore. Sipas shumë kronistëve perëndimorë, Muhamed Fatihu (Mehmet Fatihu) është quajtur si Mehmet pushtuesi. Ndërkohë fjala “Fatih” do të thotë çlirues ...

Read More »
Shperndaje
Shperndaje