Category Archives: Hadith

6 këshilla nga ky hadith i bukur

6 këshilla nga ky hadith i bukur

Percillet nga Ebu Katade se Profeti alejhi selam ka thene: ” Kur ndonje nga ju te pije nuk duhet te fryje ne ene, kur te shkoje ne banje te mos e preke organin e tij me te djathten dhe as te pastrohet me te djathten.” Buhariu Dobite: 1. Ndalimi i fryerjes apo frymemarrjes ne enen qe pihet. 2. Ndalimi i ...

Read More »

Hadith madheshtort – Falja e Allahut

Hadith madheshtort – Falja e Allahut

Transmetohet nga Enes Ibn Maliku,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- tregon se Muhamedi,- salAllahu alejhi ue selem!,- ka thënë: Allahu,- xhele ue ala!,- ka thënë: “O biri Ademit! Përderisa ti më lutesh Mua dhe shpreson tek Unë, do t’i fali të gjitha mëkatet dhe aspak nuk mërzitem për këtë. O biri Ademit! Nëse mëkatet e tua arrijnë kupën e ...

Read More »

”Nëse nuk më shihni midis jush në Xhennet, pysni për mua..”

”Nëse nuk më shihni midis jush në Xhennet, pysni për mua..”

Ata të cilët hyjnë në Xhennet dhe aty nuk i gjejnë vëllezërit e tyre me të cilët ishit mirë në dunja, do të keni mundësi për ti arsyetuara ata. Do të thuhet: “O Zot, ne kemi vël lezër me të cilët faleshim dhe agjëronim së bashku në dunja, por nuk po i shohim ata midis nesh, “All-llahu do t’u thotë ...

Read More »

Çkado që ju jep Pejgamberi, merreni, e çka t’ju ndalojë, përmbahuni prej asaj

Çkado që ju jep Pejgamberi, merreni, e çka t’ju ndalojë, përmbahuni prej asaj

All-llahu i Madhërishëm thotë: Le të ruhen ata, të cilët veprojnë në kundërshtim me urdhrin e Tij, të mos i godasë ndonjë ngatërresë, ose të mos i godasë ndonjë dënim i dhembshëm.” (en-Nûr, 63) dhe thotë “Dhe përkujtoni ajetet edhe urtësitë e All-llahut, të cilat lexohen në shtëpitë tuaja.” (el-Ahzab, 34) “Çkado që ju jep Pejgamberi, merreni, e çka t’ju ...

Read More »
Shperndaje
Shperndaje