Category Archives: Abdesi

Sunnetet e abdestit

Sunnetet e abdestit

Sunnetet e abdestit Sunnetet e abdestit janë tetëmbëdhjetë: 1. Të këndosh Besmelen kur fillon abdestin. 2. Të lash duart, deri te nyjet, tri herë. 3. Të lash gojën me ujë tri herë radhazi. 4. Të futësh ujë në hundë tri herë radhazi. 5. Duke larë fytyrën ta lagësh lëkurën që nuk duket nën mustaqe, flokë, vetulla. 6. Duke larë fytyrën ...

Read More »

Farzet e abdestit

Farzet e abdestit

Farzet e abdestit Abdesti ka katër farze: 1. Të lash fytyrën, 2. Të lash duart e krahët deri mbi bërryl, 3. T’i japësh mes-h një të katërtës së kokës, domethënë ta përshkosh me dorë të lagur, 4. T’i lash këmbët deri përtej nyjeve, një herë. Në medhhebin Shafi edhe nijeti dhe rregulli i marrjes së abdestit janë farz dhe duke ...

Read More »

ABDESI

ABDESI

Abdesi Marrja e abdestit është nga farzet (kushtet) e namazit. Abdesti duhet të merret edhe për të mbajtur Kur’anin, për të bërë tavaf Qabenë, për të bërë sexhde-i tilave, për të falur namazin e xhenazes. Është shumë sevap gjithmonë të jesh me abdest, të hysh në shtrat me abdest, të hash dhe të pish me abdest. Atyre që vdesin me ...

Read More »
Shperndaje
Shperndaje