Category Archives: Tregime

PROPOZIME DHE IDE RRETH “NDERIMIT TË PRINDËRVE”

PROPOZIME DHE IDE RRETH “NDERIMIT TË PRINDËRVE”

Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Gjithmëshirshmit Të nderuar vëllezër “Nderimi i prindërve”, është një temë shumë herë e shtjelluar, është dëgjuar shumë dhe është lexuar shumë rreth saj … Jam menduar me kujdes … dhe pashë një çrregullim të dukshëm e të qartë , se si disa prej nesh dëgjojnë për “nderimin e prindërve”, por ai nuk di se si ...

Read More »

Sad’i musliman dhe nëna e tij

Sad’i musliman dhe nëna e tij

Thotë Sadi, radijAllahu anhu: Unë e dëgjoja shumë nënën, e respektoja shumë. Kur u bëra mysliman, nëna më tha: “O Sad, ç’është kjo punë që bëre? Pse e ndërrove fenë?” Tha: “Unë nuk do të ha dhe nuk do të pi, derisa ti në ndryshosh fenë dhe të kthehesh edhe njëherë në idhujtari. Në qoftë se ti nuk heq dorë ...

Read More »

Një histori e këndshme në Teksas – Amerikë

Një histori e këndshme në Teksas – Amerikë

Unë quhem Sharon, jam amerikane dhe jetoj në Teksas. Kur isha e vogël, isha mësuar ta adhuroja Zotin vetëm në kohën e Krishtlindjeve, të Pashkëve dhe në Ditën e Ndihmës së Nevojtarëve. Ne shkonim në kishë, por nuk e lejonim atë që të ndikonte në stilin tonë të jetës ose në gjëra të tjera. Në fund të fundit, njerëzit që ...

Read More »

Një ngjarje shumë interesante nga dijetari Abdul Muhsin Ahmed

Një ngjarje shumë interesante nga dijetari Abdul Muhsin Ahmed

Ky dijetar rrëfen për një student nga vendet arabe, i cili kishte udhëtuar drejt Perëndimit për studime. Ja se si e kishte rrëfyer ky student ngjarjen e tij. “Pasi udhëtova për studime në Amerikë, fatkeqësisht mësimet nuk më vajtën mbarë ashtu siç kisha planifikuar. Vendosa t’i ndërpres studimet në tërësi, e pastaj fillova të bëja tregti me vetura. I blija ...

Read More »

DIALOGU MES EBU SUFJANIT DHE HERAKLIUT, PERANDORIT BIZANTINAS

DIALOGU MES EBU SUFJANIT DHE HERAKLIUT, PERANDORIT BIZANTINAS

Në Sahihun e Imam Buhariut përmendet tregimi i Ebu Sufjanit me Herakliun, në të cilin dialog Herakliu e pyet Ebu Sufjanin për disa çështje rreth të dërguarit të Allahut, sal-Allahu alejhi ve selem, e që është një fakt i vërtetësisë pejgamberike të Muhamedit, sal-Allahu alejhi ve selem, edhe pse nuk është i nevojshëm për fakte. Siç do vërehet Herakliu njihte ...

Read More »

SELMAN EL FARISIU, ALLAHU QOFTË I KËNAQUR ME TË

SELMAN EL FARISIU, ALLAHU QOFTË I KËNAQUR ME TË

Emri i tij: Selman el Farisij, i njohur me nofkën Ebu Abdullah, nga qyteti i Asbahanit (Esfahan) të Iranit të sotshëm. Udhëtoi në kërkim të fesë, jetoi si zjarrëputist, e më pas si i krishterë para se të përhapej feja islame. Qëndroi kështu derisa Allahu e udhëzoi në rrugën e vërtetë. Selmani pranoi fenë islame në Medine, pasi që ishte ...

Read More »

Ebu Hurejra dhe nena e tij

Ebu Hurejra dhe nena e tij

Ebu Hurejra, radij Allahu anhu, e kishte nënën idhujtare, jomuslimane. E ftonte që të pranonte Islamin por ajo refuzonte. Jo vetëm që refuzonte por fliste keq për Muhamedin, sal-lAllahu alejhi ue selem, dhe Ebu Hurejres i duhej që të dëgjonte prej saj fjalë të papëlqyeshme për Muhamedin, sal-lAllahu alejhi ue selem, dhe kjo e lëndonte shumë, se Ebu Hurejra musliman ...

Read More »

TREGIMI I VAJZËS SË SËMURË

TREGIMI I VAJZËS SË SËMURË

Ky tregim është për një vajzë e cila në moshën e saj rinore ballafaqohet me një sëmundje vdekjeprurëse. Ajo ishte një vajzë e cila u edukua në pajtim me mësimet fetare dhe kishte mësuar disa pjesë të Kuranit. Një ditë pasi që ndjeu dhimbje shkoi për vizitë tek mjeku i saj në qendrën shëndetësore. Pas disa kontrollimeve mjekja i dha ...

Read More »

TREGIMI PËR TREGTARIN MUSLIMAN DHE KLIENTIN HEBREJ

TREGIMI PËR TREGTARIN MUSLIMAN DHE KLIENTIN HEBREJ

Tregohet për një tregtar, një njeri nga të devotshmit. I porosiste punëtorët e tij në lokal, që klientëve t’iu tregojnë të metat e mallit, nëse eventualisht kishin ndonjë të metë. Një ditë prej ditësh erdhi një Jehudi dhe bleu një rrobë me defekt, ndërsa pronari i lokalit nuk ishte prezent. Punëtori tha: Ky është Jehudi, nuk na intereson nëse ia ...

Read More »

TREGIMI I KAFES DHE FILXHANËVE

TREGIMI I KAFES DHE FILXHANËVE

Prej traditave të bukura në shkollat e mesme dhe në universitetet e Amerikës janë takimet vjetore në të cilët ish nxënësit takohen, këmbejnë informata. Flasin kush është martuar kush është bërë me fëmijë etj. Në një takim të tillë, disa të diplomuar janë takuar me profesorin e tyre, tanimë plak. Pas viteve të gjata që kaluan qëkur i braktisën bankat ...

Read More »
Shperndaje
Shperndaje