TREGIMI I GRUAS QË VDIQ NË SEXHDE

sexhde

Një plakë që kishte mbushur të 80-at ishte ulur me disa gra dhe ndiente se ato po e humbnin kohën në atë çka ka ndaluar Allahu, dhe në atë çka nuk ka dobi…
U largua nga ato dhe u vetmua ta përmend Allahun, e vendosi sexhaden dhe filloi të falet.
Po atë natë, djali i vetëm i saj që ishte edhe respektues i madh ndaj nënës, dëgjoi zërin e saj dhe nxitoi drejt dhomës ku nëna qëndronte.
Rrëfen: Shkova dhe nënën e gjeta në pozitën e sexhdes dhe më thoshte: O biri im, për momentin nuk më lëviz asgjë pos gjuhës time.
I thash: Të dërgoj në spital?
U përgjigj: Jo, më lërë në këtë vend.
I thash: Për Allahun do të dërgoj në spital. (sepse ai ishte shumë respektues ndaj saj)
Mjekët dhanë gjithë mundin e tyre, por kush është ai që mund ta ndryshoj caktimin e Allahut!
Nëna më tha: Të lutem për Allahun më kthe në dhomën dhe sexhaden time.
Djali e mori dhe e ktheu në shtëpi, e vendosi në dhomën e saj, e ajo mori sexhaden dhe menjëherë filloi të falej…
Pak para namazit të sabahut më thirri: O biri im, të lë nën kujdesin e Allahut, dhe tha: Dëshmoj se nuk ka Zot tjetër pos Allahut që meriton të adhurohet, dhe Muhammedi (alejhi selam) është i dërguari i tij. Mori frymën e fundit dhe ndërroi jetë.
E pastruan ndërsa ajo ishte në pozitën e sexhdes; e qefinosën, e ajo ishte në të njëjtën gjendje; e dërguan tek varrezat, e ajo kishte të njëjtën gjendje; dhe e futën në varr duke qëndruar në formën e sexhdes.
Mos harroni se dyert e pendimit janë të hapura, mos e humbisni këtë rast; pendohuni tek Allahu se Atë do ta gjeni bujar dhe falës.
O Allah, na mundëso të vdesim duke bërë adhurim ndaj Teje. Amin

Përshtati: Valdet Kamberi

Daveti gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Shperndaje
Shperndaje