Agjërimi nuk e ndryshon Zotin. Por agjërimi te ndryshon ty.

ZEMRA“Një çerek prej çka han te mban ty gjallë, ndërsa 3 çerek e mbajnë doktorin gjallë”

Çdo gjë qe Zoti na ka urdhëruar ka dobi për neve këtu ne toke. Po, agjërimi ka dobi shpirtërore por ka edhe shpërblim te madh për trupin tonë.

Kur agjërimi, behet siç duhet, sjell dobi të mëdha për trupin tone.

Ademi dhe Hava (a.s) u larguan nga Xheneti, nga harmonia përkryer, nga jeta përkryer, dhe nga shëndeti i përkryer atëherë kur ngrënën sendin e gabuar.

Qe nga atëherë ne ngremë sende te gabuara.

Kur ngremë sende te gabuara, ne mund te sëmuremi, ose nuk do ta kemi shëndetin e duhur.

Shih ne natyre për disa qaste.

Ne qofte se keni mace apo qen, mendoni për sjelljet e tyre. E ne qofte se nuk keni pyetni ata qe kanë. Çka ndodh kur qeni apo macja sëmuren? Çka ngrënë ata? Absolutisht asgjë.

Asnjë kafshe ne natyre nuk han ushqim kur është i sëmurë, përveç po e dini kush.!

Kafshët me instinktin e tyre e dine se çka është e mire për to andaj edhe agjërojnë.

Ndërsa njeriu është krijesa e vetme ne toke qe e shtyn vetveten te haje edhe kur është i sëmurë.

Trupi i njeriut punon ashtu si ai i kafshëve. Për ketë shkak shkencëtarët edhe i testojnë ushqimet paraprakisht ne kafshë, sepse edhe trupi i tyre reagon njëjtë si i joni.

Çka i dëmton ato na dëmton edhe neve, dhe çka shëron ato na shëron edhe neve. Pra parimet e shëndetit janë te njëjta.

Agjërimi është instinkt natyral për kafshët atëherë kur trupi i tyre ka ndonjë problem. Ato dine te ndalen.

Ne mund te mos ndihemi te uritur kur jemi te sëmurë por ne ia vëmë vetes kusht qe te ngremë kinse për tu forcuar.

Kur ndalesh se ngrëni trupi fillon te pastrohet duke larguar lendet toksine ( helmet)

Përmbi këtë ligj vendosen ligjet tjera për shërimin e trupit me agjërim.

Kur trupi ndalon marrjen e ushqimit, atëherë fillon eliminimi i ndyrësirave dhe toksineve.

Trupi i jot kalon neper një pastrim te madh fizik.

E tere energjia qe e ke tani drejtohet ne pastrim te trupit. Ndoshta do te ndihesh i lodhur, por nuk është prej mungesës se ushqimit, por është nga helmet.

Minutën qe ti fillon ngrënien ndalet procesi i pastrimit. Njerëzit mendojnë se ushqimi ua solli energjinë prapa por është ndalimi i procesit te pastrimit te trupit ia kthen energjinë mbrapa.

Kur helmet hyjnë ne trup, trupi e din se ato nuk janë te mira andaj mundohet qe :
1. Ti largoje me procesin metabolik ( duke i përdorur, për tu ushqyer)

2. Ti largoje nga organet eliminuese.

3. Ti ngurtësoj ato dhe ti vendos ne një vend ku tubohen me vite.

Pra ne qoftë se nuk trupi nuk mundet te i largoje këto helme me proceset 1 dhe 2 atëherë agjërimi është ai qe i largon ato qe tubohen nga procesi i tretë.

Për te ditur se sa helme te deponuara ke ne trupin tënd duhet te kesh këto sende:

1. Një pasqyre te madhe

2. Te jesh i vetëm

3. Te jesh i sinqerte.

Pra dil para pasqyrës, mbylle derën, dhe je i sinqerte me vetveten.

Shikoje pjesën e mesme te trupit, a e ke barkun e fryre. Ne qofte se po atëherë ti mund te jesh shumë toksik. Ne qofte se abdomeni i jot është i fryre kjo është për shkak se është përplot me materiale shkatërruese te vdekura e qe janë shume helmuese.

Një tjetër mënyrë për ta ditur është edhe atëherë kur ke lëshuar një shujte dhe ne qoftë se ke koke dhimbje, kjo tregon se mund te jesh shume toksik.

Agjërimi bën çudira ne këto raste duke larguar këto materiale te dëmshme, dhe gjithashtu te mundëson ta kontrollosh apetitin tënd.

Ti do te pajisesh me një kontroll ndaj vetvetes pasi ta kesh përfunduar agjërimin përpos përfitimeve tjera te shumta shpirtërore. krema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Shperndaje
Shperndaje