A lejohet të marr abdes në këtë mënyrë?

abdessPyetje:Selamu alejkum. Allahu ju shperbleft hoxh me te mira. Pytja ime eshte: A lejohet me mar avdes p.sh doren e lan nji her kamen tre her i ndryshon p.sh tani kamen tjeter e lan dy her. Nese haron ose e ben kshtu. ALlahu ju shperbleft.

Përgjigje: Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Abdesi merret me nga një herë per çdo gjymtyrë ose me dy herë here çdo gjymtyrë, ose me tre herë çdo gjymtyrë. Dy rastet e fundit, pra koka që e ka një here vajtje-ardhje dhe veshët. Pra, nuk i përfshin nga dy herë apo nga tre herë.

Nëse dikush e bën qëllimisht një gjymtyrë një herë tjetër dy herë, tjetër tre here  është veprim i urryer sepse nuk është transmetuar nga i Dërguari salalllahu alejhi ue selem. Nëse i bën me harresë s’ka asgjë inshAllah.

Allahu e di më së miri.

Ahmed Kalaja

Marre nga :Burimijetes.comdav

One comment

  1. Selam alejkum.
    Desha nese na lejojet neve myslimanve joarab me than duate né nje gjuhe tjeter joarabe.Nuk po flas per ajetet apo suret e shkurta, flas vetem per duate parà se me dhane selam,atte te kunutit,ate pas cdo namazi,ate pas cdo avdesi o gusli,etj,etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Shperndaje
Shperndaje