• Qysh e len muslimani namazin ???

DR SHEFQAQysh,?Arësyetohu pse po e len namazin, arësyetohu ?
Nëse është që nuk i beson Zotit fare, është mesele tjetër, është mesele tjetër , atëherë ka nevojë të flitet për besim, ndërsa kur e beson Zotin hak, dhe qysh thashë agjëron, e kryen farzin e agjërimit dhe për jetë nuk e prishë verë e dimën, e namazin ?

Qysh more muslimani e lë namazin ?

Andaj ai i cili vdes pa namaz i ka punët qaq keq ”Lailahe ilAllah” sa që vetëm Zoti e ka rahmetin e madhë !

Në suretul Mudethir, kaptinën Mudethir, i madhi Allah azzeuxhel na e cek një grup xhehnemlinjësh te cilët futen në Xhehenem përshkak që e lanë namazin dhe përballe tyne i cek ata që janë në Xhennet, një grup në Xhennet të cilët, pra këta në Xhennet po interesohen për këta në Xhehenem dhe po ju flasin atyre në Xhehenem, mes tyne është muri në mes Xhennetit dhe Xhehenemit dhe po ju thojnë ”kalu ma selekekum fi sekar”

– Qka o puna juaj o ju njerëz që keni shku andej, dhe po digjeni dhe po kalleni, qka thojnë ?

”Kalu lemneku minel musalin” – Nuk jemi falë !
Denimi që po e vuajmë ne në këtë Xhehenem, në këtë lloj të Xhehenemit të quajtur Sekar dhe që është prej llojeve të Xhehenemeve më të rënda , më të vështira, jo më i vështiri por prej më të vështirave.

Shkaku që po vuajmë këtë denim, është po thonë që nuk kemi qenë prej namazlive. Nuk kemi bërë namaz, ”Lailahe ilAllah”.

Prof.Dr. Shefqet Krasniqikrema2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Shperndaje
Shperndaje